neděle 8. února 2015

Jsou veci co jsou dulezity (formovani do plavek) vol. 1 (Hubnuti)

No a pak jsou jiny veci co jsou dulezity. A to je podstatny. Posledni dobou se docela casto setkavam s tim, ze by lidi chteli trochu zhubnout a vytvarovat, ale at delaji cokoli, tak jim to moc nejde. Nejdrive si nazorne ukazeme, ze lidska anatomie je vicemene stejna a ze neexistuje nic jako velky kosti. Spise je to neco o te baletce obalene tunou tuku.



Samozrejme, co dochazim zvedat zelezo do Areny, tak muzu objektivne posoudit, ze nema cenu spolehat se na magaziny nebo treningove plany, ktere (nejen) zenam doporucuji cinky, ktere jsou lehci nez jejich kabelka. Tudy teda ne. Dalsi takova popularni moda jsou videa s nazvy jako "Girls 7 Minute Lean Six-Pack Abs Workout!!" nebo "Total Ab Workout: No More Muffin Top" a pritom tam jsou jen cviky na bricho. Aby bylo jasno, jakmile uvidite nekoho, jak se trapi (vetsinou netechnicky provedenymi) "cviky" na bricho, zeptejte se ho za pul roku, jak se mu dari a kde je onen sixpack? Aby bylo jasno, nic jako lokalni redukce tuku vicemene neexistuje, tedy ano, ale v tak stopovem mnozstvi, ze to ani nestoji za rec.

Vsechno to tvarovani pochopitelne zacina v kuchyni (o tom vice v dalsim dile Arena Wars) a pak teprve pohybem. O tom jak se ale spravne hybat vas mohou presvedcit vsichni ti neuspesni forever-cvicenci z lokalniho fitka. Pokud je nekdo, kdo ma obrovske pokroky, tak by to mel byt prvni clovek, za kterym se vydejte prosit o radu. Samozrejme, ze se laicky lze divat na hubnuti formou - 

spotrebovana energie > energie prijata jidlem = uspesna plavkova sezona

to ale samozrejme neplati. Dulezite je co do sebe clovek za ten den natlaci. Tim se ale ted nebudu zatezovat vypisovat a zatezovat ani vas. Pro mne jako nebezce je tedy na druhem miste technika a cil. Clovek, co si nestanovi zadny cvicebni cil by se nemel do zadneho zvedani zeleza nebo pohybu poustet. Progrese je podstatna. Pokud uz sest let po sobe zvedate to same na benchpressu - je nekde chyba, pokud cvicite (vetsinou to same) a vase telesna schranka vypada hur a hur, je nekde chyba. Dulezite jsou reevaluace planu, psat si cvicebni dennik a nebat se vzdelavat. Jak tedy koncipovat cviceni, jak se ptat a upravovat trening, o tom se vyblognu v pristim postu.

Za ctvrtek jsem mmj. drepnul 5x5 80kg, uzil si pritah predklonu 5x5 20kg L/P a zacal vic pracovat na jednorucnich swingach a stojkach. Jen mne posledni dobou celkem nebavi cekat na stojan na cinku v Arene. Neni tam od sesti nejak k hnuti, ale to se musi poresit takovym tim klasickym predbihanim ve fronte - kde je loket, tam je rameno a kde je rameno, tam je cely clovek.



0 komentářů:

Okomentovat