úterý 11. srpna 2015

Zakladni cvik, o nejidle a lifehacku

Bylo to jak navrat ztraceneho syna. Po tydnech rehabilitace, kdy mne pracovni konec fiskalniho roku odrovnal zada, a tak nezbylo nez se venovat kompenzacim, je konecne zpet. Ano! Pozved, lidove mrtvy tah. Jelikoz vubec nejsem clovek, ktery ani nahodou netrpi na vec, ktera by se dala do ciziho jazyka prelozit asi jako Overthinking, uz v pulce zadoveho rehabu jsem se zacal zabyvat technikou. Jako temer u vseho, existuje vic pozvedovych variaci at uz je to klasika nebo sumo. Nejlepsi trener mi schvalila drobny mix a musim rict, ze je to pecka. Jedine, na co si vazne porad nejak nedokazu zvyknout jsou sedrene holene.

Takze jako vzdy, kdyz mne uvidite v podkolenkach, tak je ctvrtek a jdu zvedat. Novy styl mi svedci, tenhle polo-sumo mi vyhovuje jak nic. Nejen, ze se na to dobre diva, tak se i vsechno snadno zveda. Porad jsem ale nekde 70kg za svym idealem, ale to pujde.

Zatisi s mym nefotbalovym vybavenim a botami, se kterymi mne trener vyhodi, jestli s nimi budu jeste nekdy zkouset drepovat.

V tech nejvetsich vedrech se dopoustim drobne zacatecnicke chyby a tou je premysleni znovu a znovu nad davno preci jasnymi vecmi. Porad mi neni jasna totiz ta aritmetika nad "80 procent uspechu je stravovani". A oglosuju to anglickym jazykem, ktery dvema pozitivy urcite neumi vytvorit negativum - Yeah, right. O svalove atrofii uz jsem se tu za jednocenny tym nebezec zminoval, kdyz nic nebude clovek delat, tak cim starsi, tim mene svalove hmoty mu zustane http://bicyclelab.com/masters-athletes-keep-their-muscle-with-age/ a to se samozrejme da oddalovat stravou, ale i tak je to boj s vetrnymi mlyny. Viz krasny MRI sken.



Jasne, ze treba kdyz se clovek snazi zhubnout, tak tam je ta poucka asi relevantnejsi nez jinde, ale ne vsichni (zaplatpanbu') co se sebou chteji neco delat jsou obezni. To je pak dulezity pohyb. Nebo snad nekoho napada superzpusob, jak zpevnit postavu(o tom jiz brzy) a dostat se do kondice spravnym stravovanim?


Do tretice dnesnich poznatku bych se chtel venovat sve celozivotni vasni a tou jsou lifehacky. Jeden z mych poslednich je v tomto vedru dojizdet za cvicenim uz v pracovnim uboru a teprve az se tepova frekvence ustali nekde mezi lehci infarkt a vyrizenost, tak zkusit zastavit poceni, srchu a hura do civilu. Ani se clovek nemusi bat nejakeho verejneho pohorseni, protoze vsechna modni policie stejne nevychazi driv, nez jim jejich barista da znameni, ze je venkovni teplota bezpecna k preziti.

-----
Log ct: Pozved 5/3/2 110/115/120 - jak nic

0 komentářů:

Okomentovat