úterý 14. dubna 2015

Rukojmi zdravyho zivotniho stylu

Rekneme si to na rovinu, ted uz mate workshopy pomalu na vsechno. Nejen, ze je docela tezke se pro laika orientovat, s cim zacit, jestli chce zacit s nejakym tim pohybem, ale hlavne cim vic se do toho zapoji, tim vic ho to postupne bude stat penez.

Posledni dobou jsem se docela zhledl ve stojkach, je to supr vec na posileni ramen, prace se zpevnenim celeho tela. Nechystam se byt cirkusovym artistou ani klaunem, ale pozitiv tykajicich se stoje na rukou je nesporne mnoho. Pod dohledem asistujicich treneru bych rekl, ze mi to nemuze nejit. Kdyz si ale otevrete vsechny ty internety, tak se na vas vysype i nejaky ten seminar stojky. Dokonce muzete mit vlastni asistovany koucing pres youtube, cokoli co si uspechany clovek moderni doby muze prat. Kdyz pominu vsechny ty kurzy a certifikace, ktere jsou pro mne nezajimave a nebo mi pripadnou retardovane ( fitbox instruktor - ucim za zvuku hudby spatne mlatit do pytle,certifikovany zumba instruktor - pojdme se randomz bez nejake striktni techniky pohybovat hodinu, at se clovek zapoti a ma pocit ze neco dela : jako vysvetlete mi, kde je tam ten progres ), po certifikace, ktere jsou supr, ale za tuny penez. Chapu, ze nejsou jen treneri, kteri si nacetli prirucku ve vlaku, sli na vikendovy kurz a vzhuru kazit vam zdravi s diplomem a sami ani nevypadaji, ze neco delaji, ale nektere sumy toho, jak se spravne hybat, mne az zarazeji. 


momentalne stojkuji celem ke zdi, to se projevuje i vetsi koncentraci vzperacskeho koksu na zemi


Ono to tak trochu zavani sektarstvim. V tom, jak je nastaveny pristup k pohybu jak ve verejnem skolstvi nebo kolik zbytecnych dogmat nas obklopuje, by se meli lide snazit, aby se co nejvice lidi snazilo spravne hybat a nebyt zniceni sedavym zamestnanim. Pripomina mi to drevni doby technik na saxofon v Cechach. Nikdo nikomu neporadil, jak spravne dychat, jak hrat veci jinak a jak pracovat s hrtanem, dnes uz je tento moderni pristup vseobecne siren a nikdo kolem toho nedela zadne tajnosti. Teda krome preucenych klarinetistu, ktere to zvesela miji. 

Jenze pak mi dojde, ze kazdy se zivi tim, jak jen umi. Vzdyt je prece supr cely den se jenom hybat, ucit to ostatni lidi, cestovat po svete a dostat za to zaplaceno. Kdyz je ta moznost, tak proc toho nevyuzit, nejsme prece zas takovi hipici. Jen by to chtelo vetsi osvetu a bejt mensi hitleri k tomu, jaci jsou ostatni lide. 

Krome stojkovani jsem uz vcera malem dal muscleup. Jen si musim nekam poznamenat, ze je dobre zkouset to jen, kdyz mam zahrate svaly a ne kdyz jsem vypotrebovanej jak tekuty mydlo. Takze pristi utery? Challenge accepted.

---
Log:
Nedele 5/3/2 Benchpress 80/85/90kg jak nic
5x5 shyby
Pondeli 5/3/2 drep 90/95/100kg 
3-3 Dosedy 122-127kg
aktivni vis a stojky
kb swing 5x5 44kg - ale unava uz byla znat

0 komentářů:

Okomentovat