sobota 17. ledna 2015

Mana Den -1: Pripravy vrcholi

Uprimne, jeste mne dnes ceka celkem narocne odpoledne. Napsal jsem MojeMana o svem zacinajicim pokusu na sobe samem a dostalo se mi vyborne, lec ne uplne konrketni odpovedi:"..Prosím, jen abyste postupoval podle návodu, naslouchal svému tělu a na MANU přecházel postupně. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, jsme k dispozici:)."
Uz z prace vim, ze jsem manualovy debil, nepartim mezi ty skupiny improvizujicich statecnych, kteri si koupi v IKEA kus nabytku, postupuji podle srdce, vysledek i skoro pripomina vyobrazeny produkt a jeste nekolik sroubku zbyde! To nejsem ja. Pokud neco zbyde, tak mam pocit nejistoty, zda jsem neco neprehledl a jestli nahodou ma chyba neohrozi budoucnost lidstva. A ted vazne. 

Rozhodne se jeste jednou pustim do opakovaneho procteni vsech navodu (doufam, ze je opravdu jen jeden) a vyresim si davkovani. Zatim si jeste nejsem tim postupnym prechazenim na manu, ale o tom ten pokus asi je. Telo budu samozrejme poslouchat, ale jen s omezenym vlivem na jeho potreby, protoze mi vetsinou rika neco ve stylu "vykasli se na praci, pojd si procvicovat goblet drep k playstationu, a kdyz uz budes u toho, tak by bodla nejaka zmrzlina". Takze bude i disciplina, ktere mam ted vazne na rozdavani (doopravdy). Zacinam opravdu zitra, tzn. nedele 18/1/2015. Samozrejme, ze se zda vyhodne to posunout, v unoru napriklad bez aktivita Ani kapku, ale timto postupnym odsouvanim bych se nikam nedostal. Take jsem si koupil baterku do vahy. Postupne prechazeni na jisty zpusob stravy take resim tak, ze na ctvrtek mam domluvenou nejakou tu potreningovou proteinovou srbskou pljeskavici. Takze start zitra. Den prvni.

FMS!(functional movement system) jsme v Arene ve ctvrtek rozjeli ve velkem, bylo nas pet. Skoda jen, ze vysoke ambice ubil trochu cas a stihli jsme pulku, pokracovani priste. Poznamka pro sebe samotneho, pred testovanim rozsahu pohybu, stability a disbalanci rozhodne necvicit drepy s velkou cinkou a pokud ano, tak to poradne nerozhybat. Vysledky jsou pak o neco horsi, nez by si clovek predstavoval. Na druhou stranu to muzu brat tak, ze pokud si za cas strihnu srovnavaci pokus, tak to bude jen lepsi. Zatim jsem cely napjaty, co me vysledky budou znamenat a k cemu to doopravdy je.

Dale jsem mel dovoleno nahlednout o druhy dil Arenoveho ebooku. Pokud uz mate prelouskany prvni dil, dnes by mel vyjit vol.2 zamereny <spoileralert> na mobility </spoileralert>. Cast, kterou by clovek nemel vynechat at uz dny, kdy necvici nebo pred treningem. Doufam, ze tam uz narazky na lidi ve strednim veku byly odstraneny. Pokud jste cetli minuly dil, tak vite, jaky zabijak tela je sezeni. Vzpomnel jsem si pri tom na starou hru sedaveho zamestnani, kterou jsme vymysleli pri studiu vysoke skoly. Programatorske pruhy.Pravidla jsou jednoducha, clovek se venuje nejake intelektalni cinnosti nad klavesnici, nepohnut, nekolik hodin. Kdyz vstane a vyhrne triko, mel by mit na brise nekolik cervenych podelnych pruhu. Cim vic pruhu, tim vetsi vitez.

Samotny ctvrtecni trening byl pak bez zadnych vetsich vykonnostnich zazraku - 5x 5x 66kg na drep a 5x 5x 40kg tlak nad hlavu v predu. Aspon jsem si zaswingoval s 28kb 10min OTM 10x.

Pres vikend se chystam zvedat jeste nejakou tu velkou cinku, bohuzel muj sparring poslouchal vcera sve telo a vracel se domu z hyreni az kolem osme ranni. Dnes asi uplne formu mit nebude. I kdyz jak na co. Vypada to, ze to budu muset odtahat sam.

0 komentářů:

Okomentovat