čtvrtek 11. prosince 2014

Den 13 : Presne tyden

Uz se to krati. Zbyva tento tyden a celkove uz jen nekolik treningu, takze se nenecham nicim zastavit a vse to odcvicim. Ctvrtek byl nad pomery. Nejdriv jsem se nechal solidne poskrtit na BJJ tak, ze jsem chvili videl hodne rozmazane a na krku mam dobry slic. Uz vim, proc se to jmenuje seatbelt hold, presne takhle vypadaji lide po bouracce v aute. No presne takhle ne.

Odpoledni zvedani vah byla jen rychlovka, 5 x 5 x 52kg na GoodMorning a shyby + 16kg kb v seriich 3,3,3,2,2 nic co by vybocovalo z planu. Zveda se to celkem dobre. Dalsi vec, co jsem zjistil, ze je dobry se po opalovani namazat kremem, clovek ma pak vetsi rozsah nez se suchou kuzi #lifehacking.

Pri odchodu jsem potkal Ajaye, ze pry nemuze delat tu "my thing about breathing". Kdyz mu armada specialistu zakaze, aby zadrzoval dech behem pohybu, protoze to neni dobre pro jeho zdravi.. Pojdme si shrnout, o cem je silove dychani a vyvodit z toho, co je armada jeho specialistu zac. Nejdriv od zacatku, silove dychani vytvari svalovou tenzi, tedy v podstate zatne cele telo a to umoznuje drzet spravnou pozici pri provadenych cvicich pro spravne dodrzeni techniky. Pravidlo jedna je, ze pri pohybu se nedycha, nadechuje/vydechuje se v krajnich pozicich, kdy se telo nehybe, obcas ani to ne (treba kdyz je clovek ve drepu a snazi se narovnat). To nejen ze zvysuje silovou vykonnost ale taky chrani pred urazem. A svete div se, kdyz se zvedaji velke vahy, tak telo dela tyhle veci automaticky. Uprimne, ne ze bych byl zklamany, to se dalo trochu cekat, ale nastvalo mne, ze jsem tim zabil x hodin vysvetlovani a k cemu to bylo? 

Nejvic nad cvicenim stejne hloubaji ti, co nemaji stabilni vysledky a nejakou viditelnou formu. Delat tri tydny jeden program, pak experimentovat s vecmi co se jim libi, nebyt konzistentni a nakonec skoncit u splitu (tzn nejet velke celotelove cviky, ale zamerit trening na jednotlive partie), klasika, toho uz jsem videl.

0 komentářů:

Okomentovat