pátek 1. srpna 2014

Den 5. - TGIF

Vcera to melo vsechno rychly spad. Krome mobilit a nejakych primal moves, ktere delam na chodbe cestou do kuchyne jsem nestihl nic. O tom, kolik jsem mel a nemel sily vypovida to, ze jsem upadl do komatu pred desatou.

Dnes jsem ale plny sil a elanu. Znate ta rana, kdyz clovek vyleze z postele a ma pocit, ze nechal nekde nohy a na zadech mel celou noc tankova cviceni. Pro tyto pripady mam tajnou zbran maskeru filmovych hvezd - Foamroller. Ten se pouziva pri SMR (self myofascial realese), coz je zpusob protazeni svalu a rozmasirovni tech uzlu, ktere se po cviceni objevuji. Krasny clanek napsal Tomas z BarBar gymu - http://www.barbargym.cz/smr-mobilizacni-cviceni/ .Vec, krome BCAA, ktera mi pomaha s regeneraci, takze jsem si poridil hned dva.

Misto obeda jsem vyrazil s kumpanem zvedat cinky, protoze je patek a tedy cas na tezky trening. Z po mobilitach prisly drily nadhozu, se samotnou tyci jde vsechno nejak hrozne lehce. Zvlast, kdyz je cinkarna zpola prazdna a nikdo z pumpickaru nekouka, co to je za cirkus. I kdyz modri vedi, tak se lide radeji venuji legpressu a nebo hodinu mladi do pytle.
Bench s pracovni vahou 5x5 80kg, 5x5 shyby  a nakonec 30:30 (30s naplno, 30s volne) 5kol na veslovacim trenazeru. Nic co by se nemelo do hodiny nestihnout. Linearni progrese, tedy to, jak pridavat vahy, se nema uspechat. Proto se nenechavam strhnout ze jedu pomerne male vahy. Vykon pocitam jako pomer pracovni hmotnost/telesna hmotnost. Samozrejme, ze cim vyssi pomer, tim lepsi. Ale casu dost, abych nejen hlidal techniku, ale abych si neco neurval.

Dela mi radost muj sparring, ktery diky spravnemu pristupu a progresim nejen zhubl od zimy kolem 20kg, ale sila jde pomalu nahoru. Na to, ze nikdy pred tim necvicil, uz pomalu dohani vykony meho spolubydliciho, ktery uz 6 let zveda porad to same.
A pak se se mnou hadejte, jaky cviceni funguje!

Chtel bych se jeste zminit, ze nejlepsi cviky na biceps jsou samozrejme drepy s velkou cinkou a shyb podhmatem. 

Tim mam pro dnesek splneno. Obcas zaradim jeste nejake drepy GTG a nejake ty mobility, ale to bude uz jen tak. Na vykend mam nadiktovany workout - tahani dreva z tri pokacenych smrku, tak si uplne nejsem jisty, jak moje telo bude reagovat v nedeli, ale nezapomente, ze mam porad foamroller, takze s velkou jistotou nebudu tyden chodit v predklonu. V ramci pondelniho shrnuti vikendu mozna zminim i to, jak nahradit nedostatek nacini, kdyz prsi a nelze sprintovat nebo se zrovna do batohu nevejde kettlebell. Doufam taky, ze bude dostatek jidla, abych nahodne neomldel. Trener mi porad rika, jak s jidlem mam poslouchat telo a kdyz mam hlad tak jist. Ale myslim si, ze by tam mela byt urcita sebekazen. Protoze telo mi toho rika dost, jako treba:
- dej si jeste 20 minut spanku
- klidne si pridej jeste dalsi maso, jedno ze budes vypadat jak tehotnej
- dalsi tri drinky jeste vydrzis
Snad to nedopadne jak hromadnej vykrm.

0 komentářů:

Okomentovat