úterý 12. prosince 2017

Po pate se neji

Znate to, celou dobu fitness komunita plive na diety celebrit a nebo babskych rad, az najednou zapomene na vedu a kupecke pocty. Urcite si vzpomenete na sve dietologicke navyky u prvniho hure placeneho zamestnani. Ano, spravne si pozorny ctenar domyslel, ze narazim na hodne omilane intermittent fasting/prerusovany pust.

Strucne vystvetlim. Prerusovany pust je pristup k jidlu, kdy clovek do sebe nacpe denni prisun kalorii v 4-8 hodinovem okne. Benefitu je mnoho, ale mimojine clovek ma tendenci i nedejboze hubnout. Easy ne?
Tady to dokonce za mne nekdo prerikava hlubokym hlasem.

A ted tedy pro vsechny ty dietare, co musi jist 5-6 jidel denne kazde dve hodiny, vysmivajici se teto diete z casopisu Kvety. Kdyz provedeme jednoduchy vypocet a od pate odpoledni odecteme onech max osm hodin jidelniho okna, vychazi nam devata rano, coz je hodina, kdy obvykle nekteri zacinaji den snidani. Ukazi v nasledujici rovnici.

[Cas na odpoledni caj - 8 hodin jidelniho okna = doba snidane]

Presne tak. Lide ridici se timto jednoduchym principem vazne mohou shodit a dodrzuji (pravdepodobne nevedomky) prerusovany pust a spousta z nich nejedla 16 hodin denne driv, nez to bylo cool. Nekomu muze vyhovovat naopak to, ze zahaji den obedem (ze by snidane nebyla nutne zakladem dne?). A nebo se nekdo hodne hybe, takze muze jist porad.

Ale priste, az bude nejaky napumpovany fitnesoid ukazovat pohrdave prstem, by bylo spis zahodno byt trochu vic skromny, protoze buh vi, kdy i on prestane s futrovanim v dobe podavani caje po anglicku.
po pate se neji, po pate se pije!

////
No a nejen, ze 16 hodin denne nejim, jeste jsem ted konecne opet drepnul 135 kilo.

0 komentářů:

Okomentovat