úterý 4. srpna 2015

O jidle, mozku a tak vsem

To, ze ma byt strava vyvazena, pestra a hodnotna vi kazda mama. Take to, ze harant, dokud ma dost pohybu, taky docela dost snese, nez se to na nem projevi, je vec zrejma. Nedavno jsem cetl na internetech clanek, ze pokud jste prumerny cvicenec, co rekreacne dochazi do cinkarny, tak pravdepodobne dodrzujete stravovaci plan podle poznatku aspon deset let starych a co se kombinace cviku dotyka, tak to na tom bude podobne, ne-li hure. No ale to jste vy, nekdo, kdo se o to aspon trochu zajima. Ale co takova prumerna matka? 

Chapu, ze vykrm dorostu je vec financne narocnejsi, nez sypat penize do auta a moc dobre si vzpominam, jak moc se to na moji konstituci vubec nepodepsalo (kdyz mi bylo 18, mel jsem 183cm/68kg - solidni Dachau) a asi se kolikrat nedari byt moc kreativni, ale kdyz uz jsem byl zatahnuty do diskuse, kde knedlik byl povazovan za soucast vyvazene stravy, tak bylo na miste pomalu se obout a rychle zdrhat na nejblizsi spoj. Predstavuji si, ze podobne tempo vyviji chlapek, zaskoceny na navsteve predcasnym navratem manzela ze sluzebni cesty. Malem jsem i tech nekolik pater skocil.

Abych se dostal k pointe, je dobre se porad vzdelavat a reevaluovat, co clovek o danem tematu vi. Pak to nedopada jako muj pondelni zazitek z cinkarny, kde krome Ministerstva pro divnou chuzi a techniku byli i zastupci ze spolku "Cvicim uz tricet let, abych se udrzel porad tlustym jako prase". A hlavne nebyt kolem toho Hitler a otevreny i k jinym nazorum.


priklad racionalniho stravovani - bucek (jeste donedavna jsem premyslel proc je to bů-ček, kdyz je to z veprovyho)

Ozvalo se mi zase historicke zraneni z JiuJitsu, zapetni odmita poslusnost, takze si musim dat od stojek a benchu trochu oddech. Kdysi mi s tim fyzioterapeut nepomohl, doktor taky nic nerekl, tak se dam asi na EZO zarikavani. Nevim cim to, ale mam pocit, ze je to zkracenym prsnim svalem a necim v rameni. Ale tezko rict. Budu strecovat, nejak to dopadne. Holt veteran, lepsi uz to nebude. Jedno z tech zraneni, ktere nezrehabilitujes poradne.

---
Log Ut: Drep 3/3/2 92/97/102
Veslo 30:30

Ct: Pozved(deadlift) 5/3/2 105/110/115kg
Swing 14x 10 OTM 28kg - priprava na behani




0 komentářů:

Okomentovat